Kirjat

Kuinka lukeminen vaikuttaa ajatteluusi ja ajattelutapaasi

Lukeminen ei suinkaan ole pelkkää viihdettä, kuten yleisesti ajatellaan. Toki se on mukava tapa saada aikaa kulutettua ja lukemalla voi oppia myös paljon uusia asioita. Mutta lukeminen vaikuttaa myös monin eri tavoin lukijaan ja näitä asioita emme yleensä edes tule ajatelleeksi. Se vaikuttaa meidän ajatteluumme ja ajattelutapaamme syvemminkin, vaikka lukisimmekin vain kevyttä kaunokirjallisuutta.

Kirjat tuovat suurta nautintoa lukutavasta riippumatta

Suomalaiset rakastavat lukemista ja se näkyy monissa eri tilastoissa. Tavalliset suomalaiset ihmiset todella arvostavat lukutaitoa ja sen tuomaa mahdollisuutta lukea kirjoja. On totta, että tällä hetkellä maailma digitalisoituu jatkuvasti enemmän. Se on tuonut mukanaan uudenlaista teknologiaa lukemiseen. Emme enää tarvitse pelkkiä konkreettisia kovakantisia kirjoja, vaan näiden rinnalla on myös äänikirjoja ja erilaisia taskuun mahtuvia kirjojen lukulaitteita.

Tavalla, jolla luemme kirjoja ei kuitenkaan ole väliä, kunhan pääsemme nauttimaan kirjojen tuomasta nautinnosta. Kirjat vaikuttavat meihin monin eri tavoin. Ne avartavat näkökulmiamme ja opimme ymmärtämään paremmin maailmaa sekä muita ihmisiä. Jopa täysin fiktiiviset kirjat sisältävät usein jonkinlaisia opetuksia, jotka sisäistämme, vaikkemme edes konkreettisesti ajattelisi niitä.

Lukemisen positiiviset vaikutukset

Lukeminen on erinomainen keino stimuloida aivoja. Jokainen erilainen tunne, jota tunnemme kirjoja lukiessa rikastuttavat mieltämme. Ihmiset eivät kuitenkaan toimi samalla tavalla, joten myös eri ihmiset kokevat kirjoja eri tavalla.  Voimme samaistua kirjan henkilöihin, kukin omalla tavallamme. Ja kun luemme erilaisista henkilöistä, opimme myös tuntemaan eri ihmistyyppejä paremmin ja ymmärtämään heitä.

Tämä kaikki muuttaa omaa ajatteluamme ja ajattelutapaamme suuntaan, jossa olemme entistä tietoisempia omasta ympäristöstämme. Opimme kohtaamaan erilaisia ihmisiä avoimemmin mielin ja käsittelemään elämässä vastaan tulevia tilanteita paremmin. Tämä on kaikki osa sitä positiivista vaikutusta, joka lukemisella on meihin.

Monet paljon lukevat ihmiset puhuvat kirjoista kuin ruokana, jota on saatava pysyäkseen hengissä. Kirjat tuovat paljon positiivisia asioita lukija ajatteluun ja ajattelutapaan. Ne ovat paljon muutakin kuin vain viihdettä tarjoavia opuksia, joiden avulla irtaudutaan nykyhetkestä. Kirjat tuovat myös lohtua, iloa ja niiden kautta voimme oppia paljon uusia asioita itsestämme. Kirjat tuovat paljon elämäämme, joten on kiistaton tosiasia, että lukeminen kannattaa aina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *