Kirjat

5 kirjaa, jotka jokaisen tulisi lukea ainakin kerran

Maailmankirjallisuudesta löytyy lukuisia tunnettuja ja suosittuja teoksia, joita ei voida mitenkään asettaa paremmuusjärjestykseen. Me keräsimme kuitenkin yhteen viisi kirjaa, jotka jokaisen tulisi lukea ainakin kerran elämässään. Ne on valittu edustamaan mahdollisimman erilaisia aihepiirejä ja näillä on hyvä aloittaa oma klassikkokirjojen lukulista.

Lue alta lyhyt kuvaus valitsemistamme viidestä kirjasta ja astu upeiden klassikoiden maailmaan.

Vuonna 1984, George Orwell

Englantilainen George Orwell julkaisi vuonna 1949 tulevaisuuteen sijoittuvan fiktiokirjan Vuonna 1984. Kirjassa eletään Oseania -valtiossa, jossa diktaattori nimeltä Isoveli johtaa kansaa ja valvoo heidän jokaista liikettään. Kirja herätti paljon huomiota ja sitä pidetään yhtenä 1900-luvun merkittävimmistä teoksista. Se on lähes poikkeuksetta lueteltu listauksissa kirjoita, jotka jokaisen pitäisi lukea.

Rikos ja rangaistus, F.M. Dostojevski

Rikos ja Rangaistus on vuonna 1866 julkaistu romaani, joka on pysynyt ajattomana tähän aikakauteen saakka. Se tulee todennäköisesti aina säilymään yhtenä kaunokirjallisuuden suurimmista klassikoista. Teos on hyvin monimuotoinen ja se käsittelee keskeisinä teemoinaan syyllisyyden tuntoa sekä katumisen kautta saatavaa anteeksiantoa. Dostojevski oli kirjailija ja filosofi, jolta löytyy myös useita muita lukemisen arvoisia teoksia.

Linnunradan käsikirja liftareille, Adam Douglas

Linnunradan käsikirja liftareille kuultiin alun perin kuunnelmasarjana BBC-radiokanavalla vuonna 1978. Se on todella humoristinen scifi-parodia, joka on loistavaa luettavaa monen ikäisille lukijoille. Kirjassa seurataan englantilaisen Arthur Dentin seikkailuja pitkin galaksia. Sitä pidetään eräänlaisena maailmankaikkeuden oppikirjana, joka pureutuu muun muassa elämän ja olemassaolon suuriin kysymyksiin.

Tuntematon sotilas, Väinö Linna

Moni meistä tietää elokuvan Tuntemattomasta sotilaasta, mutta suosittelemme ehdottomasti myös itse alkuperäisen kirjan lukemista. Kirja vie lukijan nimittäin entistä syvemmälle jatkosodan tunnelmiin, ja elokuvassakin tutut hahmot tulevat entistä tutummaksi sen kautta. Se on ja tulee aina olemaan yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmista romaaneista.

The Biggest Game In Town, Alfred Alvarez

Uhkapelikirjallisuuden unohtumaton klassikko on englantilaisen  A. Alvarezin vuonna 1981 ilmestynyt The Biggest Game In Town. Se kertoi ensimmäisenä laatuaan maailmassa ammattilaispokeripelaajien elämästä Las Vegasissa. Siinä pureudutaan todella syvälle pokerin pelaamisen ytimeen ja se avaa uhkapelin maailmaa myös niille, jotka eivät muuten tunne sitä kovin hyvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *