Kirjat

Kuinka lukea kirjoja tehokkaammin

Me kaikki tiedämme sen, että kirjat voivat tarjota todella hyvää viihdettä. Kirjan parissa on mukava rentoutua, uppoutua sisään tarinaan ja oppia myös paljon uusia asioita. On olemassa ihmisiä, jotka eivät malta odottaa, että pääsevät mielenkiintoisen kirjan pariin. Sitten on myös toisia, jotka eivät saa itsestään irti, vaikka haluaisivatkin lukea enemmän kirjoja.

Kirjojen kannet kätkevät sisälleen kuitenkin loputtoman määrän meidän jokaisen henkistä pääomaa. Se tietomäärä, jonka kirjat sisältävät, on niin valtava, että sitä ajatellessa alkaa melkeinpä huimata! Mitä tuolla kaikella tietomäärällä voikaan tehdä ja miten meillä riittäisi koskaan aikaa sen kaiken läpikäymiseen.

Mutta miten tarttua kirjaa ja aloittaa lukeminen, jos se tuntuu aina yhtä ylitsepääsemättömän vaikealta? Tai miten ylläpitää mielenkiintoa samaa kirjaa kohtaan tylsän luvun osuessa kohdalle? On muutamia helppoja keinoja, jolla omaa lukemista voi tehostaa. Näiden avulla myös lukeminen innostaa enemmän ja jokaisen on mahdollista löytää juuri itselleen sopiva keino lukea.

Valitse mielenkiintoinen kirja ja lähde kirjakauppaan

Jos klassiset romaanit eivät kiinnosta sinua, niin älä valitse sellaista kirjaa. Pohdi sitä, minkälainen aihe sinua itseäsi kiinnostaa ja tutustu moniin eri tyylilajeihin. Parhaat vinkit tulevat yleensä todellisilta lukutoukilta ja sinultakin löytyy varmasti sellainen lähipiiristäsi. Hae vinkkejä, kokeile laajalti eri tyylejä ja lähde kirjakauppaan!

Netissäkin kirjojen selaaminen mahdollista, mutta lähde kokeilemaan, miten kirjakaupan värikkäät hyllyt avautuvat edessäsi. Joskus on helpompi löytää etsimänsä, kun se on suoraan konkreettisesti edessäsi. Kun luet itsellesi mielenkiintoista kirjaa, etenee se sivu sivulta nopeammin kuin huomaatkaan.

Älä pakota itseäsi lukemaan ja lue rentouttavana aikana

Lukemisesta muodostuu helposti pakkopullaa, jos pakotat itsesi lukemaan. Älä ota lukemisesta minkäänlaisia paineita, vaan etsi oikea aika sille. Yksi hyvä keino voi olla asettaa kirja olohuoneen pöydälle, yöpöydälle tai muuten lähelle sinua, jotta oikean hetken osuessa kohdalle voit nopeasti tarttua siihen.

Työmatkat ovat erinomainen paikka ottaa kirja mukaan, kun haluat miettiä jotain muuta, kuin työtä. Kirjan avulla saat ajatukset hetkeksi muualle ja sen jälkeen on taas helppo palata työn ääreen. Stressissä ja kiireessä on turha yrittää lukea, sillä aivosi eivät ole silloin valmiit siihen.

Muista, että lukemisen voi aloittaa myös kevyellä aikakauslehdellä eikä sen tarvitse aina olla kirjahyllyn paksuin romaani. Lukeminen sujuu tehokkaasti silloin, kun kirja on sinulle mieluinen, olet rentoutunut ja oikeassa paikassa. Nautinnollisia ja tehokkaita lukuhetkiä sinulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *